Image and video hosting by TinyPic
Visitor Map

lunes, 31 de agosto de 2009

Nota: Personatges d'agost: Txell Sust, la mataronina més negre i sensual por Joan Salicrú

Personatges d'agost: Txell Sust, la mataronina més negre i sensual

A Catalunya no és encara una cantant el que en podríem dir coneguda pel públic general, tot i que entre els amants del jazz i la música negra és tota una referència.
La mataronina Txell Sust [pàgina a MySpace] no és una jove promesa sinó una madura realitat que despunta amb força des de fa temps i en mica en mica suma fans a la seva veu melosa, negra, sensual, prodigiosa, adjectius molt propis d'Argentina, on li han muntat un club de fans, els quals s'entreten a valorar si anava guapa o més guapa amb un vestit o altre en el darrer show televisiu on ha aparegut. El passat dia 19 actuava a Luz de Gas en el marc del festival Mas y Mas i és que de fet l'estiu és una bona època per a ella; l'any passat just en aquestes dates va ser al Festival de Blues de Barcelona [veure vídeo de l'actuació].

Després d'un llarguíssim període de gestació actuant amb August Tharrats Blues Trio, des de 1993, amb qui ha visitat multitud d'escenaris catalans, la mataronina ha emprès el vol en altres línies fent de corista d'Alejandro Sanz, amb el grup Blue 4U i oferint al mercat les seves pròpies propostes. En aquests moments està en plena presentació del segon disc Ciudadana Universal, un títol que es deu precisament a les llargues estades fora de casa que ha fet en els darrers anys. Totes aquestes experiències i sentiments han inspirat els ritmes, les melodies i les lletres de les seves cançons, que musicalment respiren un anomenat pop progressiu que ha tamisat el productor Armand Sabal·lecco. Tenim ganes de veure-la a Mataró ben aviat.


Ver artículo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Dime, ¿qué piensas?